Wij hadden zin om ons eens in te leven in Sint en Piet. Daarom werden deze namiddag spatels, deegrollen en mixer uit de kast gehaald om zelf speculaas te maken.
En of het een leuke bak namiddag was! Met sinterklaasmuziek op de achtergrond zijn we aan de slag gegaan met een recept uit allerhande. Dit is een magazine van de Albert Heijn. Ons eerste idee was om speculaaskoekjes te maken maar toen kwamen we het recept tegen van deze speculaasbrokken. Een beetje robuuster maar minstens even lekker. We hebben wel een paar kleine aanpassingen gedaan aan het originele recept omdat we een aantal ingrediënten niet in huis hadden. Dit is het aangepaste recept.
Dit heb je nodig:
300 g gezeefde bloem
100 g donkere kandijsuiker
4 el speculaaskruiden
175 g boter (in blokjes)
amandelschilfers
1 mespunt zout
Mixer
Vershoudfolie
Ovenschaal
deegrol
Zo ga je te werk:
1. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en zout in een kom en meng. Doe er terwijl je aan het mixen bent 2el ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg.
2. Neem het deeg uit de kom, maak er een bal van en laat verpakt in vershoudfolie 30 min in de koelkast rusten.
1. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en zout in een kom en meng. Doe er terwijl je aan het mixen bent 2el ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg.
2. Neem het deeg uit de kom, maak er een bal van en laat verpakt in vershoudfolie 30 min in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
4. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1cm dik. Leg het deeg in de ovenschaal en druk de amandelschilfers in het deeg.
5. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en snij hem in stukken.
6. Smullen maar!
Wij zijn benieuwd naar jullie lekkere recepten om speculaas te maken.
Hier kan je het originele recept van allerhande terugvinden.
http://www.ah.be/allerhande/recept/R-R365210/speculaasbrokken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten