zaterdag 20 februari 2016

Theater: Koning Achterstevoren


"Een theatervoorstelling van Spoor 6 is echt de moeite." hoorde ik een tijdje geleden aan de schoolpoort. Ik moet bekennen wij gaan niet vaak naar theater en met de kindjes zijn we nog nooit geweest. Hoogste tijd om het eens te proberen. Een paar dagen later vroeg mijn collega K. of we geen zin hadden om mee naar Koning Achterstevoren te gaan kijken. Natuurlijk hadden we zin om mee te gaan! Dus reden we afgelopen zondag samen met K. en haar zoontje M. naar Steenokkerzeel voor de voorstelling van Koning Achterstevoren. 

Vanuit de lobby volgden we de pijlen "Koninklijk park" tot in de zaal. We hadden leuke plaatsen op de tweede rij. E. vond het best wel spannend. Er stond van alles op het podium maar hij had geen idee wat er ging gebeuren.

Even later kwam werkman Walter het podium op en binnen een paar minuten viel de spanning weg en werden we op een speelse manier meegetrokken in het verhaal van Koning Achterstevoren.
"Deze achterstelling zet de wereld op zijn kop. Koning Achterstevoren kruipt s'morgens klaarwakker in zijn bed en groet zijn bovendanen met een nietgemeend "tot gisteren". Samen met Koning Achterstevoren, werkman Walter en de kabouters wordt het een achterstelling boordeleeg muziek en verrassingen in het koninklijk park. De jonge bovendanen kunnen slapjes deelnemen door hun beste beentje, stemmetje en snoetje achter te zetten."(bron: Spoor 6)

Dit theater is helemaal op kindermaat en als volwassene is het ook een plezier om naar te kijken. Het is een leuke mengeling van toneel, muziek en interactie met het publiek. Als publiek wordt je echt betrokken bij het verhaal en kan je meezingen en dansen. Je moet dus geen schrik hebben dat je kindjes niet stil kunnen zitten. Daar werd rekening mee gehouden. Sommige kindjes kunnen zelfs even voelen hoe het is om op een podium te staan. Als ze daar zin in hebben want niets moet. 

Na de voorstelling is er een mogelijkheid om vrijblijvend en tegen een democratische prijs een CD te kopen met de liedjes die er gezongen zijn. De CD werd hier deze week al grijs gedraaid. E. is er gek van. Wij hebben in ieder geval genoten van deze leuke afsluiter van de krokusvakantie.

Hebben jullie ook zin gekregen om ook eens naar theater te gaan? Neem dan zeker eens een kijkje bij Spoor 6
Geen opmerkingen:

Een reactie posten