maandag 26 oktober 2015

Kleurenfietstocht

Het is een zondagmiddag in september en het is een stralende dag. De herfst staat voor de deur maar de zomer geeft zich nog niet helemaal gewonnen. 
De perfecte dag om eens een kleurenwandeling uit te proberen. We hebben wel meer zin om te fietsen dus we maken er een kleurenfietstocht van.

We verzamelen een eierdoos en stiften. Samen beslissen we naar welke kleuren we op zoek zullen gaan. De bodem van ieder vakje in de eierdoos geven we een andere kleur. Het inkleuren van de doos is al een kleine activiteit op zich. 

Het doel van de fietstocht is om stenen, plantjes, bloemen, stokjes, ... te zoeken en deze bij de juiste kleur van de eierdoos te verzamelen.


Na de voorbereidingen is het de hoogste tijd om onze bakfiets van stal te halen. A. kijkt vrolijk mee vanuit de maxi-cosi en E. zit klaar met zijn doosje om de eerste kleuren te spotten.

In onze omgeving kunnen we via een knooppuntnetwerk rustig fietsen. Kronkelende landwegen leiden ons langs pareltjes in de omgeving. We passeren weilanden vol met gele bloemen en hoog groen gras. Toch plukken we een klein paars bloemetje onkruid in de berm want die kleur had E. gekozen. Check!
Verder op ons pad zien we boomgaarden waar rode, blozende appels wachten om geoogst te worden. Wat ruiken ze heerlijk!
Aan de rand van het bos nemen we uitgebreid de tijd om lekkere braambessen te plukken. Dit is echt pure ontspanning en het toppunt van onthaasten.
Het is bijzonder hoe je de omgeving die je dagelijks passeert vaak niet "echt" ziet. Vaak zit ik met mijn gedachten bij andere dingen. Als je een kleurenfietstocht maakt dan staan je zintuigen op scherp.
Wanneer we voor iedere kleur iets hebben gevonden keren we met onze doos vol trofeeën terug naar huis. Wat een heerlijke namiddag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten