vrijdag 11 december 2015

Zelf leuke kerstversiering maken

Sinterklaas is vorig weekend gelukkig ons huisje niet voorbij gereden. De kindjes waren heel blij met de mooie cadeautjes die ze gekregen hebben en wij hebben er mee van genoten. Nu de Sint terug naar Spanje vertrokken is werd het tijd om de "Jingle Bells" op te zetten en onze kerstspullen boven te halen.

Deze week hebben we ons helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Onze kerstboom versieren hoort daar natuurlijk ook bij. Maar hoe maken we de kerstboom zo vriendelijk mogelijk voor kleine kruipertjes die op ontdekking gaan en het liefst overal eens willen aankomen? Breekbare ballen zijn dus geen goed idee. 

Katja heeft dit op een originele manier opgelost. Ze heeft zelf mooie kerstversiering gehaakt en genaaid. Helemaal veilig voor de kleine handjes van haar klein prinsesje.
Voor de gehaakte figuurtjes heeft ze gebruik gemaakt van het boek "Christels Kerstboek, kerstfiguurtjes haken" van Christel Krukkert. In dit boek worden alle stappen duidelijk uitgelegd en krijg je ook nog eens een heel leuk resultaat.             Kijken jullie even mee?

Een werkbeschrijving voor deze kersthangers te naaien kan je hier terugvinden.


Dit heb je nodig:
  • Tekening kerstfiguur bv. ster of hartje
  • Leuke kerststof
  • Lint
  • Garen
  • Patroonpapier (dit kan ook bakpapier of krant zijn)
  • Schaar
  • Potlood

Zo ga je te werk:
1. Teken de figuur over op het patroonpapier.

2. Speld de figuur vast op de stof en knip de figuur 2 keer uit de stof.                  Neem hiervoor een naadtoeslag van 0.5 cm

3. Naai een kleiner figuurtje vast op de goede kant van de grote figuur


4. Knip een lint van +/- 20 cm. Plooi dit lint dubbel, leg het op één goede kant van de stof. Leg de 2 goede kanten op elkaar en speld vast

Tip: zorg ervoor dat het lintje goed in het midden blijft zodat het niet aan de andere kant wordt vastgenaaid.


6. Naai de twee stukken aan elkaar. Laat 5 cm open, dit is het keergat.


7. Geef op verschillende plaatsen een klein knipje in de rand tot aan de naad. Hierdoor kan je je werk mooi keren.

8. Keer het werk en vul op met fiberfill

9. Speld het keergat dicht en naai dicht net op de rand

Kunnen jullie ook zo genieten van de kerstsfeer? Hebben jullie nog leuke ideeën voor kindvriendelijke kerstversiering? Laat het ons gerust weten in de opmerkingen hier beneden. Geen opmerkingen:

Een reactie posten