maandag 30 mei 2016

Onze tuin #1: zandbak en modderkeuken

Ik ben al een hele tijd aan het nadenken over hoe ik onze tuin leuk kan inrichten zodat de jongens fijn kunnen buitenspelen. In "Vitamine G(roen)"  heb ik heel wat inspiratie opgedaan. In deze brochure worden er heel wat praktische tips gegeven hoe je kleine en grote tuinen kan omtoveren tot een boeiende speelomgeving voor kinderen. En dit met natuurlijke materialen.

Een tuin met mooi aangelegde bloemperken en dure struiken is fantastisch mooi maar naar onze mening op dit moment niet echt praktisch met de kindjes. We wilden ook een huis met een tuin zodat de jongens de ruimte hebben om eens goed te sjotten. Toch willen we graag een paar zones in onze tuin creëren. 

Een zone om te ravotten. Daarnaast een zone om te ontdekken. Hier wil ik graag een moestuin aanleggen zodat we zelf onze groenten en bessen kunnen telen. Een insectenhotel en dieren zijn hier ook heel leuk. Maar Rome is ook niet op één dag gebouwd en daarom zijn we eerst begonnen aan een zone voor wat rust.  Een plaats voor de hangmat en een rustig spel zoals de zandbak.

Ik wou graag een leuke extra aan de zandbak maken. Alle kindjes vinden het heerlijk om zandtaartjes te maken. Daarom heb ik een modderkeukentje in elkaar getimmerd waar de jongens overheerlijke creaties kunnen maken. 

Ik wou het keukentje in natuurlijke materialen maken. Daarom dacht ik als eerste aan boomstronken. Maar waar vind je dat als je zelf geen boom hebt die gekapt moet worden? Tot ik in een tuin op weg naar huis als het ware een fata morgana zag en een hele stapel houtblokken zag blinken. Hier kon ik toch niet zomaar voorbij rijden?! Ik ben gestopt en ik heb aan de bewoner gevraagd of ik een paar boomstronken mocht meenemen. De vriendelijke man zei ja maar ik moest ze wel zelf inladen. Geen 5 minuten later stond ik al op de hoop houtblokken voor de pareltjes die ik in gedachten had uit te kiezen en gratis mee te nemen. Toen heb ik toch een klein vreugdedansje gemaakt :)

Dan had ik al de boomstronken maar nog geen exact plan van hoe ik het ging maken. De mannen van de Hubo kijken steeds weer bedenkelijk wanneer ik op hun vraag, of er een plan is, antwoord: "Nee, maar het zit wel al in mijn hoofd." Oké ik geef het toe misschien niet zo praktisch maar ik vind het heerlijk om iets te zien groeien als ik er aan bezig ben. Bij iedere stap kwam er weer een nieuw ideetje bij. Ik heb er echt van genoten om het keukentje te maken. En ik geniet nu nog meer als ik zie hoe de jongens zich erin amuseren. Want het werd reeds getest en goedgekeurd! Project nummer 1 van onze tuin: check!!

De houten planken is hout dat geschikt is voor buiten. Gekocht in de Hubo ;)
Het zitbankje is gemaakt van datzelfde hout met een paar boomstronken onder.
Een houten kist met 2 boomstronken als tafel met stoeltjes. Laat die taart maar komen!
Een oud wijnkistje als opbergruimte.
Een oven gemaakt van baksteen.
Een rioleringsbuis voor zandkraan.
Houten kist als opbergruimte.
Knoppen om het vuur te regelen.


Bakstenen om een stevige muur mee te metsen.

Hebben jullie nog andere leuke ideeën voor de tuin?

Veel speelplezier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten