zondag 5 maart 2017

Knutselschortjes uit tafelzeil voor ridders en prinsessen

Op het blog 'Broterhammen met gele confituur' vond ik het superleuke idee om creatieve schortjes te maken uit doorzichtig tafelzeil. Ideaal voor onze kindjes die graag eens knutselen en frutselen. Hieronder zie je hoe ik te werk ging:  

1. Teken het patroon op een groot stuk papier. Het patroon is voor kindjes vanaf 1,5 jaar of vanaf 4 jaar. Plooi het tafelzeil dubbel en knip het patroon uit. Je hebt nu twee stukken tafelzeil.

 
2. Voor de versiering van de schortjes kan je er allerlei leuks tussen leggen: pailletjes, glitters, veren, zelfgemaakte tekeningen,... Ik gebruikte voor de jongens stickers met ridders van Djecco. Ons meisje kreeg een houten sticker van een prinses met veel blinkende pailletjes en vilten bloemen.
3. Leg daarna de twee stukken tafelzeil op elkaar en maak vast met paperclips.
4. Vervolgens naai je de twee stukken tafelzeil zo dicht mogelijk tegen de rand aan elkaar.
5. Kies een biaislint met een vrolijke kleur. Voor het kleine schortje heb je ongeveer 2,6 meter nodig. Voor de grote short ongeveer 3.2 meter. Naai eerst het biaislint rond de onderkant.
 6. Naai vervolgens een stuk aan de bovenkant.
7. Voor de zijkanten neem je voor het kleine schortje tweemaal een biaislint van 85 cm, waarvan 25 cm voor het neklint. Voor de grote schort neem je tweemaal een biaislint van 110 cm waarvan 35 cm voor het neklint. 
Speld nu het biaislint aan de bovenrand van het schortje vast op 25 of 35 cm en speld verder vast rond de okselrand. Naai het biaislint helemaal vanaf boven naar beneden. Doe hetzelfde voor de andere zijde.
Knutselschort voor een kleine ridder
Knutselschort voor een grote ridder

Knutselschort voor een kleine prinses
En nu knutselen maar! Al moet ik zeggen dat het schortje bij ons vooral gebruikt wordt als onze keukenprinses meehelpt met bakken. Een multifunctioneel inzetbaar schortje dus ;-).
Ik had nog nooit gewerkt met tafelzeil maar je kan hier echt heel leuke dingen mee maken zoals pennenzakken, slabjes, broodmandjes,...

Veel plezier!

 









































Geen opmerkingen:

Een reactie posten