zaterdag 13 mei 2017

Onze tuin #2: de steentjesfabriek


Onze renovatiewerken zijn achter de rug, de verhuisdozen zijn zo goed als uitgepakt en mijn energiepeil komt net zoals de lente terug tot leven :)
Hoogste tijd dus voor een blogstukje! 

Vorig jaar ben ik begonnen aan het plan om onze tuin kindvriendelijk in te richten met natuurlijke materialen zodat de jongens fijn buiten kunnen spelen. 
Mijn eerste project was toen een zandbak en modderkeuken. Hierin hebben ze al veel plezier gehad met het bakken van hun moddertaarten. 

Net zoals veel kindjes zijn ze hier ook verzot op steentjes. Hele verzamelingen haal ik uit broekzakken en boekentassen. Na wat denkwerk zijn we begonnen aan een "steentjesfabriek" zoals E. het project genoemd heeft. Hij mocht mee helpen met de opstelling en samen met mama de schroeven indraaien. Dat was feest voor onze grote werkman. Onze kleine werkman heeft geholpen met het ingieten van de steentjes. Zo hebben ze allebei mee kunnen helpen aan hun steentjesfabriek.

Er waren nog een paar boomstronken over van vorig jaar. Die hebben we gebruikt als basis. We hebben ze met elkaar verbonden met kleine balkjes zodat ze niet kunnen rollen of omvallen. Bovenop de boomstronken hebben we een dakgoot vastgemaakt. Deze hebben we in de doe het zelf winkel gevonden en in stukken gezaagd. Katja had nog een aantal kasseien liggen die we mochten ophalen. Hiermee hebben we een cirkel gemaakt voor de steentjes. Deze vonden we ook in de doe het zelf winkel. 

Nu rijden de vrachtwagens af en aan in de steentjesfabriek. Wat is het toch heerlijk om te spelen ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten