zaterdag 30 september 2017

Zelf een schoolbord en leuke schoolbankjes makenEen gezellige hoek waar de jongens rustig kunnen tekenen, knutselen en frutselen, dat was mijn project voor het begin van het schooljaar.  Ons oudste kereltje is dit schooljaar gestart in het eerste leerjaar. Nieuwe letters en woorden kunnen we oefenen op het schoolbord en aan de schoolbankjes hebben ze een plek om creatief te zijn. 

Ik probeer regelmatig eens een puzzel of spel, dat ze uit het oog verloren waren, op hun bankje te leggen. Zo ontdekken ze het weer helemaal opnieuw. Het leuke is dat het ook gewoon kan blijven liggen als het etenstijd is. Als ze klaar zijn kunnen we alles mooi opbergen in het bankje en de knutselkar.

Deze schoolbanken zijn nostalgie omdat ik waarschijnlijk ook nog aan zo een bankje heb gezeten. Nostalgie is leuk maar deze bankjes, die klaar stonden om weggegooid te worden, konden wel een nieuwe laag verf gebruiken.
Met fris mintgroen, wit en een gouden accent zijn ze weer helemaal gepimpt en passen ze perfect bij ons thuis.Om het hoekje volledig te maken heb ik een schoolbord gemaakt. Het is zowel een krijt- als een magneetbord. Het is gemakkelijk om te maken en je kan zelf kiezen welk formaat het best past bij je thuis. Hoe je zelf zo een schoolbord maakt kan je hieronder vinden:

Dit heb je nodig:
  • Een mdf plaat (61 cm op 122 cm)
  • primer verf
  • magneetverf
  • krijtbordverf
  • sierlijst
  • nageltjes
Zo ga je te werk:
1. Verf de mdf plaat eerst met een laag primer
2. Verf de plaat met 4 lagen magneetverf
3. Verf de plaat met 3 lagen krijtbordverf
4. Meet de randen van de mdf plaat voor de juiste afmetingen van de sierlijst
5. Zaag de sierlijst in een hoek van 45°. Zo passen de randen mooi tegen elkaar in de hoeken
6. Klop de sierlijst vast op de mdf plaat met de nageltjes


Zo een krijtbord kan ook mooi zijn met een leuke tekst in de inkomhal of handig voor een boodschappenlijst in de keuken. 
Mogelijkheden genoeg.  

Fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten