woensdag 13 januari 2016

Katoenen luiers maken voor de poppen

Wij hebben hele fijne herinneringen aan met de poppen spelen. In onze kindertijd vond er tijdens de zomervakantie altijd een kleine verhuis plaats van onze poppenspullen. Poppen, buggy's en kleedjes werden mee naar buiten gesleurd en in ons speelhuisje geïnstalleerd. Speelpret verzekerd.

Maar het is ook zo leuk om onze eigen kindjes te zien transformeren in kleine vadertjes en moedertjes. Als ze aan het spelen zijn herkennen we vaak dingen die we zelf doen en zeggen. We moeten dan wel eens gniffelen met hun imitatiegedrag.

Via via kwam ik terecht op het blog van "2littlehooligans". De dame van dit Engelstalige blog heeft zelf luiers gemaakt in stof. Heel praktisch voor de kleine vadertjes en moedertjes die niets liever doen dan pop of beer een nieuwe luier aandoen. Met de plastieken exemplaren is het plezier maar van korte duur. Deze kleurrijke broekjes zijn oneindig herbruikbaar. Ze heeft er voor de volledigheid ook verzorgingsdoekjes bijgemaakt. Net echt!

Om ons nichtje te verrassen met de feestdagen heb ik deze luiers en verzorgingsdoekjes ook gemaakt. Ons nichtje heeft een pop van "baby born" daarom heb ik het patroon van 2littlehooligans een beetje groter gemaakt. Indien je dit aangepast patroon graag wilt hebben, mag je altijd contact opnemen. 

Voor de kleine meid van Katja heb ik dit rieten poppenwagentje gescoord in de "Dille en Kamille". Wij zijn fan! Ze vindt het heerlijk om achter haar poppenwagentje te stappen. Omdat er geen lakentjes bij waren heb ik deze gemaakt zodat haar popje comfortabel ligt.  


Het popje van A. is wel bijzonder. Dit is het nog het eerste popje van Katja. Na al die jaren op zolder had dit karakterpopje wel een nieuw kleedje nodig. Ik heb me laten gaan en een nieuw ontworpen. 

Veel speelplezier!

2 opmerkingen:

  1. o zo tof zeg! Ik heb die poppenwagen ook, vooral de jongste is er helemaal zot van! Gisteren moest hij zelfs mee op haar schoot in de auto toen ze grote zus ging halen van school, vertelde de oma :-) Die poppenpampers is echt een supergoed idee! Voorlopig doen wij dat hier met papieren zakdoekjes, maar die krijg je natuurlijk niet echt dicht :-)
    (PS. ik ben die Barbara van de blog lilliepawillie :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Zo leuk dat je op bezoek komt in Villa Lika. De poppenwagen is ook een succes bij Anna. Ze laadt alles in wat ze tegenkomt en dan fier verder stappen.

    BeantwoordenVerwijderen