zaterdag 5 maart 2016

Samen naar de naailes

Drie jaar geleden kocht ik mijn eerste naaimachine. Een Singer Magic. Sinds vorig jaar heeft Katja ook zo een exemplaar aangeschaft. We zijn er heel tevreden over. Het is praktisch om mee te werken. Zeker voor beginners zoals wij. We hebben nooit les gevolgd en de projecten die we tot nu toe gemaakt hebben zijn het resultaat van veel geduld, zoek- en denkwerk. Als we vastzitten raadplegen we de wereld van het internet of vragen we advies aan iemand met meer ervaring. 

Het patroon dat Katja voor deze A-lijn jurkjes gebruikt heeft komt van de droomfabriek.

Een tijdje geleden kreeg Katja via haar collega te horen dat de KVLV in maart en april naailessen organiseert. Omdat het misschien toch tijd wordt om een niveau hoger te schakelen hebben we ons allebei ingeschreven. We hebben beiden een project in gedachten waar we zeker wat hulp mee kunnen gebruiken. 

Vorige week zaterdag zijn we een stofje gaan scoren bij het stoffenhoekje in Betekom. We kwamen voor het eerst in deze gezellige stoffenwinkel waar ze uitsluitend Europese stoffen verkopen. Dankzij de vriendelijke hulp hebben we allebei een leuke stof gekocht voor ons volgend project. En dat gaat worden ...

Katja gaat een kleedje voor Anna maken. Het gratis patroon heeft ze gevonden op het leuke blog van Emma en Mona. Voor het kleedje gaat ze dit vrolijke stofje gebruiken.
Ik wil al een tijdje een kleedje voor mezelf maken. In de Veritas heb ik het patroon gevonden van de Louise Jurk van Madame Creatief. 
Ik ga er dit stofje voor gebruiken.
Afgelopen dinsdag zijn we dan naar het eerste naaiatelier geweest. Nostalgie om terug met ons twee in een klaslokaal te zitten. We hebben 20 jaar in dezelfde klas gezeten en het was weer even gezellig als vroeger. Het is ook een hele leuke formule die ze gebruiken. We werken tijdens de les aan ons eigen project en we kunnen hulp vragen aan de begeleidsters. Met hun nuttige tips en info komt het zeker in orde. 

We houden jullie op de hoogte over de resultaten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten