zaterdag 12 maart 2016

Vitamine N(atuur)

Hebben jullie het ook gevoeld de voorbije dagen? De lente is weer in het land. En wat doet dat deugd! Sinds de eerste zonnestralen van donderdag, probeer ik iedere dag aan fotosynthese te doen. Fijne wandeling met de kindjes op donderdag. Met de fiets naar het werk op vrijdag. Vandaag een hele namiddag buitenspelen.

Onze kindjes zijn heel graag buiten. Bij het codewoord "buitenspelen" zijn de schoenen en jassen dan ook direct aan. Het is zo leuk om te observeren als ze op ontdekking gaan. Voor onze peuter gaat een hele nieuwe wereld open sinds hij kan stappen. Wat kan hij ervan genieten om heen en weer te wandelen en iedere keer een madeliefje, blaadje of tak te ontdekken.

De fantasiewereld van kinderen is toch heerlijk hè. Wij zien een gewone stok. Maar voor hen is dat een toverstok, straks een zwaard, misschien daarna wel een lepel of een paard. Die stenen hebben echte toverkrachten en achter de boom, daar is het berenhol.

Er zijn heel wat leuke spelletjes die je kan spelen met materiaal uit de natuur. Wij hebben deze namiddag een aantal spelletjes getest en goedgekeurd. Hier is onze top vijf.

1. Voorjaarsrally


Heel eenvoudig om zo een wagentje te maken met bv. snoeihout, zaag, spijkers en hamer. Laat de race beginnen 3... 2...1...GO!

2. Memory met stenen

3. OXO

4. Heksensoep maken
Eeuwenoud en gekend door iedereen maar wat een succes. Dingen verzamelen, in water gooien, zand erbij, lekker in roeren met een stok, vuurtje maken (alsof natuurlijk) en klaar. En wie ervan drinkt verandert in een kikker. KWAAK :)

5. Reis rond de wereld


Op vraag van onze kleuter hebben we ook nog eens een parcour gemaakt om over te klimmen, klauteren en kruipen. Altijd feest.

Deze avond zijn we met een gezonde blos op onze wangen naar binnen gekomen. Moe maar voldaan van het spelen in de buitenlucht. Dat zijn pas vitaminen.

Welke spelletjes spelen jullie met de schatten uit de natuur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten