zondag 16 oktober 2016

5 leuke knutselideeën voor de herfst

Vorige week konden jullie al zien dat de schatten, die we in het bos vonden, goed verkocht worden in ons speelwinkeltje. Deze ochtend trok ik met onze jongste naar het bos voor een leuke herfstwandeling. Met het stralende weer was het heerlijk om weer nieuwe dingen te ontdekken en te genieten van al die mooie herfstkleuren. Na zo een leuke voormiddag in het bos smaakten de boterhammetjes nog beter dan anders en viel hij moe maar voldaan in slaap.

Deze week wil ik jullie graag 5 leuke knutselideeën laten zien die wij ondertussen gemaakt hebben van onze mooie gekleurde blaadjes, eikelhoedjes, kastanjes, ... Inspiratie vond ik in het boek "200 dingen om te knutselen met natuurmaterialen" van Pia Pedevilla.

1. Bladslangen

Dit is ook fijn om te doen als je met een paar kindjes naar het bos gaat. Samenwerken om bladeren, stenen, dennenappels, ... te verzamelen. Als je voldoende bladeren hebt kan je superlange bladslangen maken. Wedden dat andere wandelaars er ook plezier aan zullen beleven?

2. Kleuren memory
Wilde kastanjes zijn hiervoor goed geschikt. Wij hebben verf gebruikt om kleuren memory te maken maar je kan ook zelf figuren tekenen of stickers op de onderkant plakken.

3. Maïsprint met verf

Doe wat verf op de maïskolf en rollen maar! 

4. Dieren maken
Leuke vormen van bladeren, een beetje verf en een eikelhoedje. Meer hadden we niet nodig om dit schattig wasbeertje op papier te toveren. Andere dieren die je kan proberen zijn vissen, rendier, leeuw, vos, ... 

5. Oooeewwooee uiltjes
Voor deze uil heb je bladeren, wilde kastanjes, krant, karton en verf nodig.
Gebruik je fantasie en maak een hele uilenfamilie. Ook leuk als decoratie om aan het raam te hangen.

Veel knutselplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten