zondag 9 oktober 2016

Zelf een speelwinkeltje maken

In mei konden jullie al lezen dat ik mij helemaal heb uitgeleefd met het maken van een zandbak en modderkeuken voor de jongens. Het oorspronkelijke idee was om er ook een winkeltje bij te maken om die overheerlijke zandtaartjes te verkopen. Door de verbouwingen is het er helaas niet van gekomen om het winkeltje in de zomer te maken. 

Al de benodigdheden voor de winkel stonden klaar. Nu de herfst in het land is en we zoveel leuke dingen in het bos kunnen verzamelen, leek het mij ideaal om toch nog de winkel in elkaar te knutselen.

Een tuinrekje en een houten kist vormen de basis. Daarbovenop heb ik met houten latten een constructie gemaakt. Hierover heb ik een stuk stof gespannen als afdak. Een krijtbord en rieten mandjes om te vullen maken het geheel compleet. 
Natuurlijk moet er in de herfstwinkel heel wat noten gewogen worden. Hiervoor heb ik een eenvoudige weegschaal gemaakt met een kapstok en 2 emmers. 
Het enige wat we nog moesten doen was naar het bos trekken om noten, bladeren, stenen en stokken, ... te verzamelen. Na een gezellige namiddag in het bos werd de winkel afgelopen woensdag bij stralend herfstweer geopend.
Kijken jullie mee?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten