zondag 22 november 2015

Traktatie: paddenstoel met egeltjes

In ons vorig blogstukje kon je al lezen dat we in deze periode een aantal verjaardagen mogen vieren. Natuurlijk hoort hier ook een leuke traktatie bij voor de vriendjes van school en de crèche. We wilden graag iets maken in het thema herfst. Het mocht iets kleurrijk zijn, gezond maar toch ook een beetje zoet. Toen kwamen we op het idee om een paddenstoel te maken met kerstomaatjes. Voor de egeltjes hebben we inspiratie opgedaan op pinterest. 


Dit heb je nodig:
  • piepschuimvorm halve cirkel: doorsnede 20 cm (De Banier)
  • piepschuimvorm 2 x cilinder: doorsnede 10 cm en hoogte 6.8 cm (De Banier)
  • 1 kg kerstomaten
  • wafels
  • marshmallows
  • tandenstokers
  • scherp mesje
  • aluminiumfolie
  • stuk karton: 24 cm x 24 cm 

Zo ga je te werk:
1. We beginnen met een onderkant te maken voor de halve cirkel van piepschuim. Hiervoor leg je de halve cirkel op het karton. Teken dit over en knip uit.            Tip: De keuze van karton is belangrijk om de voet van de paddenstoel 
vast te kunnen prikken. Test op voorhand of je gemakkelijk door het karton kan prikken.

2. Leg de uitgeknipte cirkel van karton op de onderkant van de piepschuimvorm. Prik hem met een halve tandenstoker vast op 4 plaatsen.
Pak dit geheel in met aluminiumfolie.
4. Neem de 2 cilinders. Prik een aantal tandenstokers in de onderste cilinder. Duw de bovenste erop en druk vast. Pak dit ook in met aluminiumfolie.
5. Prik 4 tandenstokers in de voet van de paddenstoel. Plaats de hoed van de paddenstoel op de voet en druk zodat de tandenstokers door het karton prikken. De vorm is af, nu kunnen we versieren.
6. Snij de kerstomaten in 2 met een scherp mesje. Prik een tandenstoker in het midden van de tomaat en prik hem op de hoed van de paddenstoel. Begin onderaan. Werk zo in cirkels naar boven.

7. Als de hoed van de paddenstoel helemaal bedekt is met kerstomaten vul je de lege ruimten tussen de tomaten op met kleine stukjes marshmallow.

8. Snij de wafels in kleine stukken. Prik ze met tandstokers vast op de voet van de paddenstoel.

Nu zijn we klaar. Je kan u het gezichtje van de jarige job al inbeelden als hij of zij deze leuke traktatie mee naar school mag nemen ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten